Severdigheter på Costa Brava-regionen

Severdigheter Costa Brava innenfor rimelig avstand av Villas Costa Brava feriebolig. Costa Brava har faktisk så uendelig mye å by på, at første gang man besøker området, blir man nesten uvilkårlig fullstendig overveldet. Hva du enn er ute etter, natteliv eller avkobling, vil du ha alt for hånden.

Til å begynne med vil vi foreslå følgende destinasjoner.

Girona, provinsens historiske hovedstad

På bare en halv time vil du være fremme i hjertet av Girona, den historiske hovedstaden i provinsen. Byen er en populær shoppingdestinasjon, og du vil finne et kjempestort utvalg av forretninger og salgsboder hvor det selges alt fra lokalproduserte håndverksprodukter til siste skrik innen moteverdenen og elektroniske finesser. De som søker en litt mer kulturell opplevelse, kan for eksempel ta en spasertur gjennom de svingete middelaldergatene i den gamle jødiske bydelen (en av de best bevarte i området), besøke katedralen eller krysse elven Onyar over en bro designet av Eiffel, skaperen av det berømte tårnet av samme navn i Paris.

Lloret de Mar, “caipirinhas” og gammel historie

I sommersesongen er Lloret de Mar trolig det travleste stedet på hele Costa Brava. Ungdommer fra hele Europa trekker til denne byen som har et svimlende tilbud av barer og klubber. Nyt en tropisk cocktail på en av de mange terrassene i hovedgaten, eller ta et besøk til Kasinoet, kanskje har du din lykkedag. Men for dem som liker å se det som skjuler seg bak fasaden, har Lloret mye mer å by på.

Man kan utforske den sjarmerende festningen som ligger ved enden av hovedgaten, eller bruke en ettermiddag på en av de mange skiltete turrutene som starter like utenfor sentrum (for eksempel den nydelige ruten som går langs kysten fra Lloret de Mar til Blanes).

Blanes

Hvis du er planteelsker, er Blanes et “must-see”. Byen har to store botaniske hager – Mar i Murtra og Pinya de Rosa. Mar i Murtra, beliggende ved kysten like utenfor bykjernen, er den mest berømte av de to. Du kan tilbringe en hel dag på å vandre rundt og nyte synet av de vakre blomstene, plantene og trærne som finnes der.

Hagene i Pinya de Rosa har over 7000 plantearter, fra aloe- og agaveplanter til yuccaer og opuntiaer, mer enn nok til å holde deg opptatt i timesvis! Blanes kan også by på utrolig mange arkitektoniske perler, for eksempel Santa Maria-kirken og Font Gòtica (restene fra en gotisk fontene).

Tossa de Mar

Nord for Blanes ligger Tossa de Mar, det “blå paradis”, som byen ble kalt av den franske maleren Marc Chagall. Og han hadde helt rett. Tossa er en lokkende blanding av middelalderske vakttårn og murer, en gylden sandstrand og en malerisk gamleby (Villa vella). Med sitt krystallklare vann er Tossa et ideelt sted for scubadykking. De som heller vil ta en behagelig spasertur langs en promenade og spise god mat, vil også ha stor glede av denne tradisjonelle badebyen. Selv om livet i Tossa kan bli litt for hektisk i sommersesongen, bevarer byen allikevel sitt genuine preg og er en verdig representant for det typiske Costa Brava-miljøet.

Sant Feliu de Guixols og Platja d’Aro, nordover langs kysten

Kystveien som går nordover fra Lloret de Mar til Platja d’Aro, inviterer til en spennende kjøretur. Den svingete veien på strekningen mellom Tossa de Mar og Sant Feliu er ansett for å være en av de vakreste kystrutene i Spania. Denne ruten gir deg anledning til å oppdage de skjønne småbyene og landsbyene som ligger på rad og rekke langs Costa Brava. Veien (GI-682) har flere picnicplasser for dem som ønsker å stoppe og ta en pause for å nyte den flotte utsikten eller ganske enkelt strekke litt på bena. På en søndags morgen må du regne med å møte massevis av energiske syklister på veien. En vanlig hverdag er det imidlertid stort sett mye mindre trafikk, og da bør du benytte anledningen til å besøke de mange små hulene, havnen i Sant Feliu eller gå og shoppe i sentrum av Platja d’Aro, berømt for sine eksklusive design-forretninger.

Figueres og Port Lligat, Salvador Dalís hjem

Hvis du foretrekker å holde deg i innlandet, er Figueres med museet som er viet Salvador Dalí et ideelt og populært valg. Museets sentrale beliggenhet, usedvanlige arkitektur og de enorme eggene som er plassert på taket, gjør at det er meget lett å finne. Her kan du glede deg over å beskue et mangfoldig utvalg av denne verdenskjente katalanske kunstnerens fantasirike, bisarre og morsomme arbeider. Du advares mot å trå på Dalís grav, men når du først er inne i museet, vil du sikkert være så opptatt av å se på maleriene på veggene, at du ikke engang vil merke at du stiger over den. Hvis museet i Figueres faller i smak, bør du også absolutt avlegge et besøk til Dalís tidligere hjem i Port Lligat, der kunsteren bodde sammen med sin kone Gala. Huset ligger omringet av trær like ved kysten, og er nå åpent for publikum.

Andre severdige steder

Costa Brava har så enormt mange severdigheter å by på, at det er helt umulig å ta med alle i denne sammenheng. Hvis du ikke skulle ha nok med det vi har foreslått hittil, anbefaler vi deg å besøke noen av disse stedene:

  • risåkrene i Pals
  • fjellene i Montseny (naturpark)
  • klosteret i Sant Pere de Rodes
  • den pittoreske lille byen Cadaqués
  • vulkanene i La Garrotxa (naturpark)
  • den berømte innsjøen i Banyoles
  • den imponerende muren i Castellfollit de la Roca
  • vakre Empuriabrava
  • øyene Illes Medes (like i nærheten av L’Estartit)
  • og, selvfølgelig, et besøk til Barcelona, Katalonias hovedstad